Verwerking & Renovatie

Gevelverwerking:

volg de juiste richtlijnen en voorkom claims!

Op deze pagina wordt u wegwijs gemaakt in de regelgeving en juiste verwerking van uiteenlopende gevelmaterialen. Met deze informatie bieden wij u als verwerker een handvat om een gevelklus zo goed mogelijk op te leveren en daarmee de kans op claims of klachten te verkleinen! In het linkermenu treft u alle onderwerpen waarover deze site informatie biedt.

Ventileren & dilateren!

Om een gevel optimaal te ventileren wordt de bekleding veelal op een houten of aluminium achterconstructie Profix gemonteerd, die de draagconstructie en de gevel met elkaar verbinden. Cruciaal hierbij is, dat de achterconstructie naast stabiel en recht, een doorlopende luchtspouw heeft van boven naar beneden. Deze spouw dient in contact te staan met de buitenlucht, zodat lucht circulatie achter de gevel ontstaat, die vocht afvoert (ventileren!). Behalve de luchtspouw is het ook van groot belang, dat de details van de geventileerde gevel zodanig zijn, dat de thermische vormverandering van het product ongehinderd plaats kan vinden zonder dat het de wind of regendichtheid van de gevel aantast (dilateren!).

Download hier de handige folder Houtachtig Plaatmateriaal aan de gevel: ventileren & dilateren of bekijk dit filmpje!


Gevelrenovatie:

vervangen, repareren of reinigen?

Zijn uw dakranden of geveldelen aan vervanging toe, gaat u een dakkapel plaatsen of wenst u uw woning een geheel nieuw aanzicht te geven? Dan biedt deze pagina u meer informatie over de mogelijkheden. Klik in het linkermenu op een onderwerp naar keuze. Op deze pagina worden een aantal trends en ontwikkelingen benoemd met betrekking tot (gevel)renovatie.

resizedimage200132-bluclad-gevelrenovatie.jpg

Trend 1: het stucen van een gevel

U heeft de wens uw woning te verfraaien. Het stucen van de gevel is een populaire vorm van renovatie, waarmee u een geheel nieuwe, strakke uitstraling kunt creëren. Gevelproducten.nl adviseert hierbij de producten van specialist Strikolith, die voor iedere specifieke situatie de juiste producten biedt op dit gebied. Zoals het Bluclad Open Systeem, waarbij vochtige gevels verleden tijd zijn. Belangrijkste advies indien u kiest voor het stucen van uw gevel: zorg dat u zeker bent van een ervaren stucadoor en vraag altijd naar referentieprojecten, die u kunt bekijken! Informatie met betrekking tot dit onderwerp: Strikolith.

resizedimage200132-isipaint-dakkapel-boei-zijwangen-2.jpg

Trend 2: dakkapel plaatsen

Maar renoveren kan ook betekenen het plaatsen van een dakkapel of uitbouw voor méér ruimte. Hierbij heeft u ook weer keuze uit verschillende gevelmaterialen om het dakkapel of de uitbouw mee te bekleden. Hierbij heeft u estetisch keus uit geveldelen (stroken) of gevelplaten, verkrijgbaar in uiteenlopende materialen. In Nederland zien we vooral een afwerking met kunststof geveldelen, HPL platen of Garantiemultiplexen. Lees hier meer over de afwerking van een dakkapel.

Geveldelen-dakranden-renoveren.png

Trend 3: vervanging dakranden door kunststof gevelbekleding

Bij het vervangen van dakranden wordt er steeds vaker gekozen voor kunststof. Het grote voordeel hiervan is dat u het onderhoud minimaal is en (jaarlijks) schilderen niet langer nodig is. Bovendien worden kunststof dakrandpanelen kant en klaar in kleur aangebracht.