Plaatsing kunststofgeveldelen

Plaatsing kunststof geveldelen

U heeft ervoor gekozen om uw gevel te (laten) bekleden met kunststof geveldelen. Deze keuze biedt zowel voor de verwerkers als eindgebruiker veel voordelen. Het materiaal is relatief licht van gewicht en geeft weinig onderhoud. Onderstaand leest u in het kort de belangrijkste verwerkingsvoorschriften.

Te gebruiken gereedschap
Kunststof geveldelen kunnen met normaal houtbewerkingsgereedschap worden verwerkt. Handzagen moeten een fijne vertanding hebben. Elektrische zagen moeten voorzien zijn van verharde vertanding en op een hoge snelheid worden ingesteld. Hanteer de Arbo-regels, gebruik een veiligheidsbril bij het zagen en draag stevige werkhandschoenen: gezaagde randen kunnen scherp zijn. Montage dient te geschieden bij een temperatuur tussen 5 en 25 graden Celsius.

Plaats het houten regelwerk
Regelwerk van minimaal 25 x 32mm verticaal aanbrengen met een maximale hart op hart afstand van 300 mm . Zorg voor een ventilatiespouw, de boven en onderkant moet open zijn waardoor lucht van onder naar boven kan circuleren.

Plaats de hulpprofielen
Voor een eenvoudige montage van kunststof gevelbekleding leveren de hoogwaardige merken meestal bijbehorende hulpprofielen mee. Zo biedt de luxe gevelbekleding van Fortalit in dit kader bijvoorbeeld een start-, ontwaterings-, verbindings-, buitenhoek- & eindprofiel. In de uitgebreide verwerkingsvoorschriften van Fortalit ziet u duidelijk hoe u deze profielen dient te plaatsen.

Plaats de geveldelen
Aan alle uiteinden dient u 10 mm ruimte te laten in verband met het eventuele werken van de delen. De schroeven mogen niet te vast worden aangedraaid in verband met het werken van het product. Begin in het midden van het deel. Zet een schroef bij de middelste twee tengels aan de binnenzijde van de slobgaten 'handvast'. De overige schroeven zet u in het midden van de slobgaten 'vastlos'. Verwijder de folie na montage van ieder deel.

Op zoek naar hoogwaardige kunststof gevelbekleding? Bekijk hier de mogelijkheden van Fortalit.

kunststof-gevelbekleding-verwerking.jpg