Hoe werk ik een gevel af met een pleisterlaag?
Tip: bekijk hier de Strikotherm Bluclad Open System folder!

Bluclad Open System Villa Biesvaren Den HaagStrikotherm introduceert een revolutionair pleister-concept op basis van bestaande geventileerde gevelsystemen: Strikotherm Bluclad Open. Een modern pleisterconcept dat snel zijn weg vindt in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. En dat is logisch. Want waar er wordt gebouwd of gerenoveerd, zijn vochtige gevels het laatste wat je wilt zien. Door het Strikotherm Bluclad Open systeem te gebruiken ontstaat er door continue beluchting een gevelopbouw waaruit het bouwvocht zeer snel wordt afgevoerd! In elke situatie. Daarom kent dit systeem ongekende technische en esthetische mogelijkheden en is het bijvoorbeeld toepasbaar op elke onregelmatige ondergrond doordat stijlen regelwerk flexibel zijn qua
maatvoering. Strikotherm Bluclad Open concept biedt de mogelijkheid van een geventileerde gevel van plaatmateriaal, die kleurrijk en naadloos wordt afgewerkt.

Drie eenvoudige, maar effectieve stappen.
Werken met Strikotherm Bluclad Open Systeem kenmerkt zich door drie stappen:
1. Bouwkundig stijl- en regelwerk
2. Plaatmontage
3. Pleisterapplicatie

Het “bouwkundige” stijl- en regelwerk kan bestaan uit:
- Speciaal op HSB (Houtskelet bouw) met regels fig. 1
- Afstandhouders en houten stijlen fig. 2
- Volledig metaal fig. 3
- Volledig hout (verticale stijlen) fig. 4

 Bluclad fig 1 en 3

 

 

 

 

 

 


Bluclad fig 2 en 4

 

 

 

 

 


Stap1: Bouwkundig
Geen object is hetzelfde. Daarom verloopt de constructie volgens een vastgesteld montageplan. Het raamwerk , wordt vervolgens op de nieuwe òf bestaande onderconstructie gemonteerd. Heeft u te maken met een houtskeletconstructie dan dient deze voldoende draagkrachtig te zijn. Als de constructie stevig en stabiel genoeg is om gevolgen van krimpen en uitzetting, tordering en windbelasting e.d. op te vangen, is Strikotherm Bluclad Open Systeem dé ideale gevelafwerking.

Stap 2: Plaatmontage
Strikotherm Bluclad Open Systeem is samengesteld uit plaatmateriaal; type Bluclad. Dit is krimpvrij plaatmateriaal dat bestaat uit calcium silicaten waardoor er nauwelijks vormveranderingen optreden. De platen worden eenvoudig en snel met roestvrije schroeven bevestigd. De ventilatieopeningen aan de boven-, onder- en zijaansluitingen worden afgewerkt met speciale profielen. (Deze profielen zijn uitgerust met ventilatieopeningen.)

Stap 3: Pleisterapplicatie
Ten slotte wordt er een pleisterlaag aangebracht. Het pleistersysteem bestaat uit een weefsellaag van gewapende grondmortel met een decoratieve afwerking. Het glasvezel is alkalisch bestendig, vangt thermische spanningen op en verdeelt deze. Het glasvezel wordt op de totale oppervlakte aangebracht en op de gevelopeningen (ramen) wordt diagonaal een extra weefselstrook geplaatst. Als de grondlaag klaar is wordt er als eindafwerking een decoratieve laag aangebracht. Strikotherm biedt u een ruime keuze aan kleuren en structuren. Waarbij door de ventilatie en de continue afkoeling zelfs donkere kleuren tot de mogelijkheden behoren!

Bij het Strikotherm Bluclad Open Systeem wordt altijd standaard een montageplan en verwerkingsinstructie meegeleverd. Maar aangezien ieder object zijn eigen kenmerken heeft, levert specialist Strikotherm op aanvraag ook project specifieke richtlijnen. Voor meer (technische) informatie over het systeem en het pleisteren van een gevel kunt u hier de site van Strikolith bezoeken.    

 

 

 

Onze partners