Gevelrenovatie: vervangen, repareren of reinigen?

Zijn uw dakranden of geveldelen aan vervanging toe, gaat u een dakkapel plaatsen of wenst u uw woning een geheel nieuw aanzicht te geven? Dan biedt deze pagina u meer informatie over de mogelijkheden. Klik in het linkermenu op een onderwerp naar keuze. Op deze pagina worden een aantal trends en ontwikkelingen benoemd met betrekking tot (gevel)renovatie.

Trend 1: het stucen van een gevel
Trend 2: het plaatsen van een dakkapel
Trend 3: vervanging door kunststof gevelbekleding

Trend 1: het stucen van een gevel
Bluclad GevelrenovatieU heeft de wens uw woning te verfraaien. Het stucen van de gevel is een populaire vorm van renovatie, waarmee u een geheel nieuwe, strakke uitstraling kunt creëren. Gevelproducten.nl adviseert hierbij de producten van specialist Strikolith, die voor iedere specifieke situatie de juiste producten biedt op dit gebied. Zoals het Bluclad Open Systeem, waarbij vochtige gevels verleden tijd zijn. Belangrijkste advies indien u kiest voor het stucen van uw gevel: zorg dat u zeker bent van een ervaren stucadoor en vraag altijd naar referentieprojecten, die u kunt bekijken! Informatie met betrekking tot dit onderwerp: Strikolith.

Trend 2: dakkapel plaatsen
ISIpaint Dakkapel boei zijwangen 2Maar renoveren kan ook betekenen het plaatsen van een dakkapel of uitbouw voor méér ruimte. Hierbij heeft u ook weer keuze uit verschillende gevelmaterialen om het dakkapel of de uitbouw mee te bekleden. Hierbij heeft u estetisch keus uit geveldelen (stroken) of gevelplaten, verkrijgbaar in uiteenlopende materialen. In Nederland zien we vooral een afwerking met kunststof geveldelen, HPL platen of Garantiemultiplexen. Lees hier meer over de afwerking van een dakkapel.

 

Trend 3: vervanging dakranden door kunststof gevelbekleding
Bij het vervangen van dakranden wordt er steeds vaker gekozen voor kunststof. Het grote voordeel hiervan is dat u het onderhoud minimaal is en (jaarlijks) schilderen niet langer nodig is. Bovendien worden kunststof dakrandpanelen kant en klaar in kleur aangebracht. Bekijk deze voordelen en de kenmerken van andere materiaalmogelijkheden op de pagina Dakranden vervangen

 Vervangen geveldelen dakranden

 

Onze partners