Houten gevelbekleding: de eigenschappen op een rij!

Nautex Dakoverstek nieuwbouw IJsselstein 3

Hout vergt in vergelijking met andere gevelmaterialen meer onderhoud, maar blijft enorm populair dankzij de authentieke uitstraling die het geeft. In de markt onderscheiden we in deze categorie garantiemultiplex (plaatmateriaal) en direct in kleur afgewerkte gevelstroken.

 Waar moet u op letten?
Garantievoorwaarden. Informeer ook altijd welk houtsoort de basis vormt en of het product op een bepaalde manier is afgewerkt (toplaag). Dit kan namelijk weer voordeel bieden bij het plaatsen en dus uiteindelijk in uw portemonnee.

 

Opvallende eigenschap
● Natuurlijke, authentieke uitstraling en – indien gewenst – leverbaar met milieukeurmerk

 Mogelijk nadeel
● Natuurproduct: intensiever onderhoud dan andere gevelmaterialen

Houten gevelbekleding: 

Moco - duurzaam bouwen met houten gevelpanelen
Direct in kleur afgewerkte houten gevelpanelen. 10 jaar garantie. FSC of PEFC gecertificeerd.

Empira Mahonie
Met 25 jaar garantie en schitterende mahonie dekfineren creëert u gegarandeerd een luxe natuurlijke uitstraling. Deze plaat kan blank gelakt afgewerkt worden.

Bruynzeel Hechthout
De ideale basis voor een gevel waarbij u de natuurlijke schoonheid van hout wilt laten zien. Tijdens de productie wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van gestoomde Okoumé fineren, die met de hand worden geselecteerd. 20 jaar garantie.

Bruynzeel Multipaint
Garantiemultiplex voorzien van waterbestendige paintlaag. Hierdoor volstaat twee eindlagen verf voor een perfecte, strakke afwerking. 25 jaar garantie.

ISIpaint
Hoogwaardige multiplex opgebouwd uit zorgvuldig geselecteerde hardhoutfineren. Dankzij de speciale film is de plaat direct af te lakken. 25 jaar garantie.

Nautex / Nautex Paint
Watervast verlijmd door-en-door Ocoumé met 25 jaar garantie tegen delaminatie. Nautex Paint uitvoering biedt voordeel voor het schildewerk: de plaat is aan beide zijden voorzien van een melaminefilmlaag in twee verschillende kleuren.

Medite Tricoya:
NIEUW. Uniek extreem duurzaam MDF voor aan de gevel - 50 jaar garantie!

Onze partners