Strikotherm Bluclad Open System

  • Algemeen
  • Downloads
  • Details
  • Koopinformatie

Geef uw gevel een compleet nieuw aanzicht met strak pleisterwerk! 

Zowel binnen de nieuwbouw als renovatie neemt de populariteit van het pleisteren van de gevel toe. Het geeft een woning of pand een compleet nieuwe, strakke uitstraling en is af te werken in iedere gewenste kleur. Fabrikant Strikolith heeft de betrouwbare draagplaat Bluclad opgenomen in haar complete pleister concept voor de gevel. 

Strikolith Bluclad Open System
Bluclad Open is een modern pleister-concept dat snel zijn weg vindt in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. En dat is logisch. Want waar er wordt gebouwd of gerenoveerd, zijn vochtige gevels het laatste wat u wilt zien. Door het Strikotherm Bluclad Open system te gebruiken ontstaat er door continue beluchting een gevelopbouw waaruit het bouwvocht zeer snel wordt afgevoerd! In elke situatie. Daarom kent dit systeem ongekende technische en esthetisch mogelijkheden en is het bijvoorbeeld toepasbaar op elke onregelmatige ondergrond doordat stijl en regelwerk flexibel zijn qua maatvoering. Bij het Strikotherm Open System wordt de draagplaat Bluclad toegepast als betrouwbare basis en kunt u qua sierpleister afwerking kiezen uit diverse structuren en kleuren.

Meer informatie over het afwerken van de gevel met pleisterwerk kunt u terugvinden op de site van fabrikant en expert op dit gebied Strikolith.


Direct in kleur
Bluclad - Toepassingrichtlijnen download
Bluclad - Productleaflet download
Bluclad - Productinfoblad download
Bluclad - Strikotherm Open System folder download

De voordelen van het Strikotherm Bluclad Open Systeem.
● Continue beluchting via spouw
● Snel afgevoerd bouwvocht
● Toepasbaarheid op onregelmatige ondergrond
● Flexibele maatvoering
● Stoot en slagvast
● Technisch en esthetisch verantwoord resultaat

Drie eenvoudige maar effectieve stappen
Bij het Strikotherm Bluclad Open Systeem levert fabrikant Strikolith standaard een montageplan en een verwerkingsinstructie. Maar omdat ieder object zijn eigen kenmerken heeft, kunnen op aanvraag ook project specifieke richtlijnen worden aangeleverd. Werken met Strikotherm Bluclad Open Systeem kenmerkt zich door drie stappen:

Stap1: Bouwkundig
Geen object is hetzelfde. Daarom verloopt de constructie volgens een vastgesteld montageplan. Het raamwerk wordt vervolgens op de nieuwe òf bestaande onderconstructie gemonteerd. Heeft u te maken met een houtskeletconstructie dan dient deze voldoende draagkrachtig te zijn. Als de constructie stevig en stabiel genoeg is om gevolgen van krimpen en uitzetting, tordering en windbelasting e.d. op te vangen, is Strikotherm Bluclad Open Systeem dé ideale gevelafwerking

Stap 2: Plaatmontage
Strikotherm Bluclad Open Systeem is samengesteld uit plaatmateriaal; type Bluclad. Dit is krimpvrij plaatmateriaal dat bestaat uit calcium silicaten (glas) waardoor er nauwelijks vormveranderingen zullen optreden. De platen worden eenvoudig en snel
met roestvrije schroeven bevestigd. De ventilatieopeningen aan de boven-, onder- en zijaansluitingen worden afgewerkt met speciale profielen. Deze profielen zijn uitgerust met ventilatieopeningen.

Stap 3: Pleisterapplicatie
Ten slotte wordt er een pleisterlaag aangebracht. Het pleistersysteem bestaat uit een weefsellaag van gewapende grondmortel met een decoratieve afwerking. Het glasvezel is alkalisch bestendig, vangt thermische spanningen op en verdeelt deze. Het glasvezel wordt op de totale oppervlakte aangebracht en op de gevel openingen (ramen) wordt diagonaal een extra weefselstrook
geplaatst. Als de grondlaag klaar is wordt er als eindafwerking een decoratieve laag aangebracht. Fabrikant Strikolith biedt u een ruime keuze aan kleuren en structuren. Waarbij door de ventilatie en de continue afkoeling zelfs donkere kleuren tot de mogelijkheden behoren!

Voor verdere productdetails verwijzen wij u graag naar de site van fabrikant Strikolith. 

Strikotherm Advies Center (uitsluitend voor de professionele markt)
Strikotherm richt zich specifiek op de professionele markt en doet alles om de vakman te ondersteunen. Als ondersteuning voor het voorbereiden, detailleren en uitvoeren van gevel- isolatiesystemen kunt u deskundige informatie inwinnen bij het Strikotherm Advies Center. Het Advies Center biedt vrijblijvend advies en antwoord op vragen. Het is 24 uur per dag bereikbaar via www.strikotherm.nl, en tijdens kantooruren ook via het gratis telefoonnummer 0800 7874565 (alleen NL).

Waar te koop?

Dit systeem is voor de professionele markt verkrijgbaar via de dealers van fabrikant Strikolith. Vindt hier uw dichtstbijzijnde verkooppunt van het Strikotherm Bluclad Open Systeem. 

Bent u als particulier geïnteresseerd in het laten pleisteren van uw gevel met dit concept? Vraag dan uw vakman naar meer informatie of plaats hier direct uw opdracht op Werkspot.nl o.v.v.  'Gevel pleisteren met Strikolith Bluclad Open'.

 

Onze partners