Gevelbekleding: een handig productoverzicht op materiaal

Hout (plaatmateriaal)

Door de authentieke uitstraling en het natuurlijke materiaal is hout zeer populair als gevelbekleding. Garantiemultiplex is verkrijgbaar in verschillende houtsoorten waarbij enkele uitvoeringen reeds voorzien zijn van een handige paintlaag.

Hout (stroken)

Houten gevelpanelen zijn direct in kleur afgewerkt en geven een woning een natuurlijke uitstraling. Klik op onderstaande producten voor meer informatie.

HPL

HPL staat voor High Pressure Laminate. Met dit plaatmateriaal creëert u een strakke , moderne uitstraling aan uw gevel. Het materiaal kan niet rotten en is direct in kleur afgewerkt. HPL wordt veelal toegepast als boeiboord en bekleding van een dakkapel.

Kunststof

Kunststof gevelmateriaal kenmerkt zich door het eenvoudige onderhoud. De panelen zijn direct in kleur afgewerkt met een folie en zijn relatief licht van gewicht, wat een snelle plaatsing mogelijk maakt. Klik op onderstaande producten voor meer informatie.

Sierpleister

Zowel bij nieuwbouw als renovatie neemt de populariteit van het pleisteren van een gevel toe. Het geeft een woning een compleet nieuwe, strakke uitstraling en is direct in iedere gewenste kleur afgewerkt. Klik op onderstaand product voor meer informatie.

Steenvezel

Gevelbekleding met steenvezel als basismateriaal afgewerkt met een coating in kleur heeft een robuuste uitstraling. Dit materiaal biedt het verwerkingsgemak van hout met de duurzaamheid van steen en is verkrijgbaar in vele uitvoeringen.

Toebehoren: achterconstructie gevelbekleding

Vanuit traditie wordt er bij een achtergrondconstructie voor gevelbekleding automatisch gedacht aan houten regelwerk. Vandaag de dag is er echter meer mogelijk! Waarbij duurzaamheid de kern vormt.

Vezelcement

Vezelcement is een mineraal composietmateriaal met uitstekende fysische en esthetische eigenschappen. Het materiaal is vormvast, water- en rotbestendig en heeft dus een zeer lange levensduur. Bovendien heeft het uitstekende brandwerende eigenschappen.

Zink (Metaal)

Met zink geeft een een gevel een geheel eigen uitstraling. Klik op onderstaand product voor meer informatie.
Onze partners